Wednesday, 12 March 2014

The bestiest and awesome skincare ever ❤


 ASSALAMUALAIKUM N SALAM SEJAHTERA..

Haghii nii kami nak ceritakan sebuah rahsiaa..rahsia besaq ni uollss..shhh..nak tw dak apa rahsia kejelitaan,kebabyfacean n keflawlessan(nmpak x bahasa yg digunakan.ini mau cikgu osman baku maii nahass cekk..) kulit our encik duta,Abg Ariz Forteen,owner of maisha house,Kak Ima Shariza dan owner of blog http://yumizafabulous.blogspot.com/ iaitu kak Ayu hamiza atau kak Ayu Jelitaz  kita nii??Alahhh semua orang dah tw laa,poyo aq nihh..apadiaa semuaa? Instabright kan uollss...hihi.

Kami nak storry telling cikit hangpa..first sekali kami nk cakap jootaaaan terima kasih kepada maishahouse /owner kak Ima Shariza sbb perkenalkan produk yang awesome vavavom kedebabooomb ni haa..Produk dia best sangat..banyak dah testimoni yang berjaya.Alhamdulillah..kita berikhtiar dengan Instabright ,dengan tawakkal dan doa InshaAllah kesannya superb..
Hangpa nk tgok dak gambaq kami..time forteen mai kedah aritu kmi ada bergambaq dgn kak Ima,dengan forteen xsmpat.aa time tu warna kulit yg dh gelap ni terbakaq panas uolls  bertambah gelap lah.ini kes konvoi moto dari kangaq p aloq staq la nii..anything untuk forteen.haa..hitam baq angg..gambaq ni pulak kmi cantum dgn gmbaq encik duta instabright  waktu kami p hitea..ha tengok sendiri lah perbezaan diaa..

Haa kan nampak tu wrna diaa..hoho..Lepas guna produk ni terus jatuh cinta taw..lepas tu bibit2 percintaan pula semakin berkembang kepada kawan2 dan keluarga.Empayar Instabright semakin meluas uolls,kezen kami pon dah mula jatuh cinta dengan instabright padahal pakai sekotak pon x habih lagi..haa baru depa taw penangan instabright ni haa..

Sapa nk tw lagi lanjut pasai instabright ni follow la maisha house di instagram @maishahouse.kat situ siap ada nombor tepon ejen lagi haa..bukan setakat ejen,siap ada number owner lagi..hihi,tapi jangan salah guna na.sian kak Ima okay.guna nombor untk urusan bisnes ja naa..! warning ni🙎 cewahh,garang betoll..kat situ siap ada gambaq testimoni uolls..jangan nk kata edit ka hapa naa..kami jumpa sendiri dengan testimoni tu haa face to face..tu yang tambah percaya lagi tu..maishahouse pon ada blog http://lovelymaishahouse.blogspot.com.baru2 ni pon ada review dari owner pasal instabright..jom g tgok kt link nii http://imashariza.blogspot.com/2014/03/instabright-skincare-by-me.html?m=1


Haaa,nk tengok gambaq kaa,hado2.. st naaa.tapi gambaq cek pinjam orang punyaa ni.mintak maap,tumpang pinjam naa..






Haa hok ni gambaq cekk
Haa ni gambaq encik dutaAbang Ariz forteen
yg ni body soap..ada mcm2 perisa nkegunaan.alamk perisa?? Dh mcm mknn..haha.tpi kita suka yg pure.dh kulit mka cerah,yg yg lain pun nak ikut cerah.
Yang ni body lotion.ni botol besar punya rm55.aikk knpa mcm kecikk?amboih kaw,try pkai tgok,sbtol ni tahan lma tw..kita pkai dh 2bln lbh ada lagii.pndai2 manage laa.tapi mmg sbotol ni than lma tw.don't worry.kn slalu ada komen warna mka n tngan berbeza,ni pnyelesaiannya,nk lagi mustajab pakai dgn body soap tadi tuu.konfirm jatuh cintaa❤
Ni apa?serum bentuk trial..sbotol kecik tu rm15.mcm2 serum ada.aa jgn pndg remeh yaa,wlpon dia kcik tpi superb ksannya,try dulu,dh sesuai g beli yg besar plak..
Okeyyyy,dh tgok gmba dh baca story kann..haaaha,ksmpulannya nk gebu,nk flawless,nk comey mcm 3 beradikAbg Ariz Forteen,Kak Ayu Hamiza n Kak Ima Shariza pakai laa Instabright yaa.Tapi ingat Instabright hanya satu ikhtiar,slebihnya tawakal dan doa kpd Allah kerana dengan izin Allah lah smuanya mnjadi awesome ,InshaAllah..Lastly,mohon maaf klw trkasar bhasa atau ada broken language ker apa.Kita bkn jual,kita cuma seorg insan yg bernma 'customer' yg sekadar share apa yg saya rasa hepi n patut dikongsii.Lastly(haii dh brpa kali last nii?) Saya nk minta maaf sbb pinjam gamba x bgitahu..sorry tw,pnjm kejap jer nnty kita pulangkan ek.hihi..
Assalamualaikum..

Tuesday, 11 March 2014

AWESOME DAY : HITEA BERSAMA FORTEEN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ASSALAMUALAIKUM N SALAM SEJAHTERA..

    Ya Allah..dah bersarang anai2 bagai dah haa blog aku nii..hihi kita bersihkan dulu dengan sedikit renungann..


 Alhamdulillah..pertemuan dengan ahli forteen ni sebenarnya juga  merupakan nikmat daripada Allah swt..hargailah,mungkin hikmah daripada pertemuan ni kita dapat mengeratkan silaturrahim antara forteen dan keluarga serta sesama forteenagers..salam perkenalan :)

Okeyy kita teruskan ceritaa..
8mac2014 ,tarikh yang palingg xboleh aku lupaa..it was the most awesome dayy.Cuma Allah yang tahu apa prasaan aku time tu..banyak  sangat halangan nk p hitea tuu,antaranya my bff ,eyja ada MUET so terpaksa cancel..terkontang kanting aku cari pengganti tw.tapi Alhamdulillah akhirnya jumpa..


with shadha

Pada 8mac tersebutbermulalah cerita.cari punya cari jumpalah dewan N'dah mahligai shah alam yang belakan lorenzo tu haa..lewat jugak sampai dekat pkul 3 xsilap..naseb lah forteen tak mai lagi..hihi.nak tengok dewan tu?mmg indahhh  punya mahligai laa

sumber gambar:kak iffah(pinjam naa)
duduk punya dudu haaaa abam2 forteeen pun sampaiii..video ni from group wechat..thanks saya pinjam yaa awakk..


video



pada mulanya abg Eizzat mazlan yg jadi mc..tetiba kak Ayu Hamiza a.k.a Ayu Jelitaz muncullll haaa tu gimiknyaa..secara rasminya kak Ayu lah mc nyaa..haha..FUHYOOOO..nk twu x kakak periang n peramah super sweet ni kan berbakat ow dlm bidang pengacaraan (happening kalah anugerah kt tv tuu) aikkkk ada lagii kak Ayu kann kann kann pandai menyanyii haa ..
Ada sedikit ucapan daripada kak sweet seterusnya iaitu miss president kita,kak Meera..pastuu ada laa pelancaran  majlis FFC..Weheeee tepuk tangannnnn..Ada Forteen kena sign sikit dekat buku mcm tuu..lepas tuu makan time..haa amek2..



mcm ni lah serba sikit yang kawan kita amek tapi ada banyak lagi taww

sedap tu sedap tapi semua yang makan macam xtenang jaa sebab kalut nak amek gambar dengan abang2 forteen..haiii kasi chance dorang makan dulu..sabar2..Time makan ada persembahan dari forteenagers taww..haaa time ni lah kak Ayu duet dengan Abg Eijatt..haa lagu sampai syurga law xsalah.tapi lagu faizal tahir laa,..hihi comel2..

Lepas makan ,Forteen nyanyi pulakk,.ehh ker terbalik..aahh tak kesah lah janji macam tu lah acara nya..susunan tak berapa ingat..dorang nyanyi 3 lagu,.lagu first berdua bersatu,lagu second tak prnah berjumpa dengan lagu kita.
nanti kita upload videonyerr yerr..

lepas tu ada lucky draw (untunglaa sapa dapat sebab hadiahnya instabright kalau tak silap tapi tajaan maishahouse laa) and ada laa beberapa game yang very excitingg(pokok pangkalnya memang menarik tertarik kaw mmg da boomb laa)..ada yg lahir bulan 3 forteen nnyikan lgu birthday n celebrate kat atas stage uolls(abg Anis dgan Abg Eijat pon naik stage sbb lhir bulan 3 jugak,trikh lahir sama pulak tuu) ,pastu ada sesapa yg first time jumpa forteen naik stage dorang buat group then pecah ikut ariz,izzue,one,ameer half2 ,untunggg nyerr dorang berselfie dengan forteen then diupload sendiri oleh tangan abang2 Forteen ke Intagram.kemudiannya yang lain like gambar tu.spa PALING KREATIF MENANG. kumplan abg One menang..haha.ada lagiii kak ayu siap tanya sapa peminat setia ariz,izzue,one,ameer haa naik stage ckap terus depan dorang sebab apa mint dorang..haaaa time tu sapa nak luahkan feeling tu haa silakan!hihi..

Last ada acara paling ditunggu-tunggu iaitu meet n greet..haa time ni celapak habehh ..lebam abg2 forteen dibuli berselfie lah,disuruh buat video lah,disuruh nnyi lahh.(aku pon sama jaa dengan depaa).haa gempak uollss..huh kesian tengok abang2 forteen ni taw tapi nak jugak bergambar,..tapi sejujurnyaa time ni terharuu sangatt hanya Allah jaa yg taw..tahan jaa sebak dalam hati ni haa..macam nak nangis tengok muka letih abg2 Forteen ni..Nk nangis kenapa? sebab terharuu sangat walaupun terpancar kat muka dorang letih tu,tapi dekat mulut masih menipu segar ceriaa..sesungguhnya penipuan tu lah dapat membuatkan aku rasa keikhlasan abg2 forteen ni melayan peminat tanpa jemu..so semua fans,HARGAILAH MEREKA YAA..

Huhuuuuuu,takmo citer banyak2 sebak dah nii haaaa..stgi kami belanja gambaq kt hampa naa,gambar tu ada daripada camera sendiri,ada dripada kawan,ada daripada forteenagers punya n ada daripada proffesional photograhr padipixel punya fb,.pinjam kejap yaaa..jangan maarahhh..Last sekali aku  nak ucapkan joooooootaaaan terima kasih n berkalung2 penghargaan kepada semua team yang bertungkus lumus dalam majlis hitea ni n tak lupa juga kpd abg2 forteen yang sanggup mlyan krenah kami yang bermacam-macam ni..thank forteen,mtf,forteenagers,padipixel n semua yang terlibat..LOVE YOU ALL DEEP DEEP(Hahh punah lingkop bahasa)  okeyy kbhaiiiiii..



Aiii jangan carutt gambar ada kejap2..
gambar by group
with kakak tersyang ,kak izza(kak ni lah yg sllu buat bgi dpt jmpa forteen jugak..thank you kak izza <3)
with abam modell ,abg anis sabri..hihi,thnx abg

With kak sweet,kak nogy .bru first time jumpa taw dh mesra begini gambarnya..

with abg eijat(sedap oww suara dia nnyii..)
with abg ayie..we're instabright user.hihi..tq abg ayie.

with kak Ayu jelitaz lagi menawan..dia carikan lighting untk kita:) dah laa jadi mc best nnyi pon sedap..nak cantik macam kak ayu,kak ima n ariz pakai apa??? Instabright laaa..haduii gambaq ngan kak imaa xdak,sad2.
haa ini adek manisss lagi comell..suka pipi dy cuteee..ni mayyyy..love you dik<3
with mak jiah..first time jumpa taw dh brgambar mcm ni.sweet kan mk jiah

comell kan  abam onee:)


with abam one cute

with abam arizz handsome lagi cute

haa nmpak mencelah brgmbar dgn abam ameer
with abam ijue yg stylo







arghhhh abg arizzz




with kak cantik,kak yanty





with abam ameer





dua beradik cute


hee nk lagiii gmbr dgn abam ayez

with aina n syira






dgn kak izza lagii..yeayyy



with miss president kak meera <3



untunglah my cousin




koleksi tak cukup semua









gmbr pinjam jangan marahhh..